Maradona segíti Chávez kampányát

Hatalmas mosollyal az arcán, futball-labdával a kezében támogatta Hugo Chávezt a nemzetközi sportkedvenc Diego Maradona. Venezuela február 15-én szavaz arról, hogy indulhat e a jelenlegi elnök a 2012-es választásokon.

Együtt kampányolt az argentin futballklasszis Diego Maradona a bolivári forradalom atyjával. Hugo Cháveznek elkel a támogatás, hiszen február 15-én népszavazást tartanak alkotmánymódosító javaslatáról, amelyet két hete elfogadott a parlament. Venezuela elnökét ez a mirafloresi székben tarthatná - ha újra megválasztanák - gyakorlatilag korlátlan idejű hatalmat biztosítva ezzel neki. A jelenlegi törvények szerint Cháveznek 2012-ben távoznia kellene hivatalából.

Egy caracasi stadionban szervezett rendezvényen a Chávezt promotáló emblémával tarkított, vörös pólóban ujjongó Maradona a futball csínját-bínját magyarázta több ezer gyermeknek. Érkezésekor Venezuela lobogójával üdvözölte egy fiatal hölgy, amit  nagy örömmel és kedves gesztusok közepette vett át. „Habár az argentin futball válogatott kapitánya vagyok, mindig lesz időm rátok”- hangsúlyozta meghatottan a sportcsillag.

Maradona elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy részese lehet a „forradalom” tizedik évfordulójának, amelyet február másodikán celebrálnak (akkor lesz tíz éve, hogy Chávez elfoglalta elnöki székét). Tiszteli és becsüli Chávez és a hozzá hasonló latin-amerikai államfők munkáját, mert a szegények mellett állnak, értük dolgoznak - mondta a futballsztár.

Beszédét vendége hivatásához igazítva Chávez elmondta, hogy több időre van szüksége, hogy Venezuelát „nemzetközi sporthatalommá” varázsolja - írja az El País. Eddig hiába ölt bele több millió dollárt sportrendezvények szervezésébe,  országa egyik válogatottja sem ért el hangos sikert a nemzetközi porondon.

Hugo Chávez és Diego Maradona. Támogató ölelés.
Hugo Chávez és Diego Maradona. Támogató ölelés.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.