Már szabadlábon van Obama nagybátyja

Kiengedték a börtönből Barack Obama amerikai elnök két héttel ezelőtt ittas vezetés miatt őrizetbe vett nagybátyját. De most senki sem tudja, hol van.

Az ittas nagybácsi augusztus 24-én kis híján összeütközött egy rendőrautóval, mert nem állt meg a stoptáblánál, majd hirtelen balra rántotta a kormányt. A férfi ártatlannak vallotta magát a közlekedési kihágásban.

Onyango Obamát a Massachusetts állambeli bevándorlási hivatal munkatársai vették őrizetbe, mivel a nagybácsi egy kiutasítási végzés nyomán eleve nem tartózkodhatott volna az Egyesült Államokban. Vissza kellett volna térnie hazájába, Kenyába.

Bár a börtönből kiengedték, Onyango a jelek szerint nem tért vissza Boston egyik külvárosában található otthonába. Sem a szomszédjai, sem annak az italboltnak a dolgozói nem tudják, hol van, ahol ő is alkalmazott volt.

Onyango Barack Obama apjának a féltestvére, és már két évtizeddel ezelőtt felszólítást kapott Amerika elhagyására. Az amerikai elnök egyik nagynénjét néhány évvel ezelőtt szintén kis híján kitoloncolták az USA-ból, de tavaly egy bíróság megengedte, hogy az országban maradjon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.