Már száznál több milliárdos van

Nagy-Britanniában, ahol az emberek legendásan nem beszélnek egymás pénzügyeiről, minden év tavaszán sajtó­szenzációnak számít, hogy a The Sunday Times megjelenteti a gazdagok listáját. A vasárnapi újság az idén külön milliárdosmellékletet tett ­közzé, amelyből kiderül, hogy Nagy-Britanniában immár meghaladja a százat a számuk. London több szuper­tehetősnek (72) ad otthont, mint bármely más metropolis. Az ezüstérmes egyébként Moszkva 48, a bronzérmes New York 43 milliárdossal. A száznégy nagy-britanniai krőzus együttes vagyona 301 milliárd fontot tesz ki.

A regisztert Srichand és Gopichand Hinduja, a nevüket viselő, indiai alapítású, londoni székhelyű nemzetközi vállalati konglomerátumot irányító fivérek vezetik, akik együttesen 11,9 milliárd font felett rendelkeznek. A Pre­mier League zárónapján különösen érdekes, hogy az Arsenal egyharmadának tulajdonosa, Aliser Uszmanov (képünkön), elsősorban a rubel fluktuá­ciójának következtében a második helyre csúszott vissza (10,65 millárd font), míg a Chelsea elnöke, Roman Abramovics 8,52 milliárd fontos vagyona csupán a kilencedik helyre volt elég. A legjobb anyagi helyzetben lévő brit nő Kirsty Bertarelli, az All Saints együttes korábbi dalszerzője lett, igaz, 9,75 milliárdos közös vagyonuk a házastársával nem annyira a zenélésből jött össze, inkább férje korábbi gyógyszerészeti érdekeltségéből.

Különösen a brit újságolvasók számára jóval ismertebb a milliárdosok klubjához frissen csatlakozott Sir Cameron Macintosh neve, aki immár a showbiznisz területéről érkezett első fontmilliárdos. Helyzetét csak javítani fogja, hogy egyik legsikeresebb produkciója, a Miss Saigon rövidesen visszatér a West Endre. Újonc a listán Salma Hayek, a többek között Frida Kahlót megszemélyesítő filmsztár, aki férjével, François-Henri Pinault üzletemberrel, a divatágban érdekelt francia csoport, a Kering vezetőjével most költözik Párizsból Londonba. Az első húsz helyen mindössze három brit található, és közülük is csak Sir David és Sir Frederick Barclay vagyona nem örökölt, azaz a fivérek kemény munkával teremtették meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.