Már a második ebolás beteget kezelik Franciaországban

Franciaországba vitték gyógykezelésre az ENSZ egyik ügynökségének alkalmazottját, aki Sierra Leonéban ebolafertőzést kapott - közölte vasárnapra virradóra a francia egészségügyi minisztérium.
A tájékoztatás szerint az illető az ebolajárvány elleni küzdelemben vett részt, és egy különleges repülőgéppel evakuálták a nyugat-afrikai országból. A beteget a Párizs melletti Saint-Mandéban lévő katonai kórházba vitték, és szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően elkülönített kórteremben fogják kezelni.

A tárca közleményében nem hozta nyilvánosságra a beteg kilétét, sem azt, hogyan kapta el a kórt. A minisztérium hangsúlyozta, hogy az ország területén más ebolafertőzöttek nincsenek.

A saint-mandéi katonai kórház egyike azoknak a franciaországi egészségügyi intézményeknek, amelyek engedélyt kaptak az ebolafertőzöttek gyógykezelésére és a halálos kór elleni kísérleti gyógykezelések alkalmazására.

Szeptemberben ugyanebben a kórházban gyógykezeltek egy francia ápolónővért, aki az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezet kötelékében gyógyított ebolafertőzött betegeket Afrikában, és maga is elkapta a kórt. A nő kísérleti gyógykezelésen esett át, a kezelés megkezdése után csakhamar javulni kezdett az állapota, majd teljesen meggyógyult, és elhagyhatta a kórházat. Ő volt eddig az egyetlen ebolafertőzött, akit Franciaországban gyógykezeltek - írja a Híradó honlapja.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Nyugat-Afrikában az ebolajárvány halálos áldozatainak a száma már majdnem elérte az ötezret. A halálesetek zöme Libériában, Sierra Leonéban és Guineában történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.