Már a család is kampányol Jeb Bushnak

George W. Bush is beszállt öccse, Jeb Bush elnökjelölt-aspiránsi kampányába. A volt amerikai elnök – feleségével Laurával együtt – hétfőn háborús veteránokkal találkozott Dél-Karolinában, a múlt héten pedig rádióreklámban méltatta Jeb képességeit.

Dél-Karolinában szombaton tartják az újabb előválasztásukat a republikánusok, és a volt floridai kormányzó eddig meglehetősen halványan szerepel a párt elnökjelöltségére pályázók versenyében. Mint a BBC összefoglalója megjegyzi, kampánypénzeinek jelentős részét már elköltötte – különösebb eredmény nélkül. Így most azért küzd, hogy felzárkózzon a közvélemény-kutatások éllovasához, a New Hampshire-ben győztes Donald Trumnp milliárdoshoz, és az Iowában sikerrel szerepelt texasi szenátorhoz, Ted Cruzhoz.

A Bush család, amely az idősebb és az ifjabb George Bush személyében már két amerikai elnököt is adott már, jó ideig távol tartotta magát a kampánytól, ám a múlt héten édesanyja, az egykori first lady, Barbara Bush támogatóan nyilatkozott Jebről, aki viszont a maga részéről bátyja politikáját vette a védelmébe.

Egy tévévitán ugyanis Trump nekiment George W. Bushnak, és azzal vádolta meg a volt elnököt, hogy hazudott a milliárdos szerint a Közel-Kelet destabilizálódását okozó iraki háború okairól. „Azt mondták, hogy tömegpusztító fegyverek vannak ott, de nem voltak. És tudták is, hogy nincsenek" – mondta Trump, és azt is Jeb Bush fejére olvasta, hogy a New York-i ikertornyokat, a World Trade Centert a bátyja elnöksége alatt rombolták le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.