Már 4900 halálos áldozata van az ebolának

Az érintett országok egészségügyi hatóságai október 19-ig összesen 9936 fertőzöttet regisztráltak, és közülük 4877 ember - majdnem minden második fertőzött - belehalt a vérzéses lázba.
Közel négyezer-kilencszáz ember halt már meg az elsősorban Nyugat-Afrikában pusztító ebolajárványban - tudatta szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Az érintett országok egészségügyi hatóságai október 19-ig összesen 9936 fertőzöttet regisztráltak, és közülük 4877 ember - majdnem minden második fertőzött - belehalt a vérzéses lázba. A tájékoztatás szerint a fertőzöttek között 443 egészségügyi dolgozó is van, közülük 244-en vesztették életüket - írja a Híradó honlapja.

A jelentés szerint a járvány terjedését még mindig nem sikerült jelentősen lelassítani Nyugat-Afrikában. A legtöbben Guineában, Libériában és Sierra Leonéban vesztették életüket a vírus következtében.

A szervezet szerint a helyzetet az is tovább súlyosbítja, hogy az ebola sújtotta nyugat-afrikai országokban nem jut ágy minden betegnek a járványügyi központokban, sok fertőzöttet ezért otthon kell kezelniük a rokonoknak. A legtöbb kórházi ágyra Libériában lenne szükség, ahol a betegeknek mindössze 23 százalékát kezelik egészségügyi létesítményekben. A WHO közölte, hogy a régióban összesen 4388 ágyat kellene létesíteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.