Maliban is gyilkolt az ebola

A nyugat-afrikai ország pénteken tett bejelentést a kétéves kislány haláláról. Abból a Guineából vihette át a gyilkos kórt, amely az ebolával leginkább sújtott országok egyike.
Maliban egy kétéves kislány az ebola első áldozata, aki pénteken vesztette életét – számoltak be az afrikai ország egészségügyi hatóságai. A lánynál szerdán jelentkeztek az első tünetek, másnap a tesztek igazolták, hogy valóban fertőzött. Az áldozat a szomszéd Guineából érkezett Maliba. A kislány apja korábban szintén az ebola áldozata lett.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a kislány több tucat emberrel került kapcsolatba azután, hogy fertőzött volt, ezért az érintetteket karanténba helyezték és folyamatos megfigyelés alatt tartják. Markatie Daou hozzátette, több mint 40 embert még mindig vizsgálnak, akik közül tízen olyan egészségügyiek, akik kapcsolatba kerültek a lánnyal.

CNN arról számol be, hogy a lányt az afrikai ország fővárosától, Bamakótól nyugatra fekvő Kayes városában ápolták, ahol  128 ezer ember él. Mali egészségügyi minisztere nyugalomra intette a város lakóit, és figyelmeztette őket az alap higiéniai betartására.

Mali a hatodik nyugat-afrikai ország, ahol felüti fejét az ebola, mely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint már 4900 emberéletet követelt. Nigériát és Szenegált az elmúlt napokban nyilvánították vírusmentesnek, míg a kór továbbra is áldozatait szedi Sierra Leonéban, Guineában és Libériában.A nyugat-afrikai ország pénteken tett bejelentést a kétéves kislány haláláról. Abból a Guineából vihette át a gyilkos kórt, amely az ebolával leginkább sújtott országok egyike.

A WHO azonnal orvosszakértőket küld Maliba, hogy segítsék az egészségügyi minisztérium munkáját a kór terjedésének a megállításában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.