Maláj gép: újabb holttesteket találtak Kelet-Ukrajnában

Négy hónappal a maláj utasszállító gép ukrajnai tragédiája után újabb emberi maradványokat fedeztek fel a térségben vizsgálódó holland szakértők.
Az orosz hírügynökségek szerdán idézték Pieter-Jaap Aalbersberget, a holland szakértői csoport vezetőjét, aki szerint a tetemeket azon a helyen találták meg, ahol a gép becsapódása következtében tűz ütött ki. Aalbersberg nem közölte, pontosan hány holttestről vagy emberi maradványról van szó.

A Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járata a Donyeck megyei Hrabove településnél, oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területen zuhant le július 17-én. A tragédiát senki nem élte túl, 298-an vesztették életüket, köztük 196 holland állampolgár. A holttestek azonosítása egy hollandiai katonai támaszponton zajlik, de számos áldozat maradványát még mindig nem találták meg.

A nyugati hírszerző szolgálatok és Kijev szerint oroszbarát szakadárok lőtték le a gépet Buk típusú, orosz gyártmányú légvédelmi rakétával, Moszkva viszont az ukrán fegyveres erők felelősségét emlegeti.

A holland hatóságok által folytatott nyomozás még nem ért véget, mert a fegyveres konfliktus miatt mindeddig nem tudták elszállítani a helyszínről a roncsokat, hogy megvizsgálják őket. A roncsok elszállítása kedden kezdődött volna meg, de meghatározatlan időre elhalasztották, állítólag a szállítmányozási jegyzőkönyv körüli nézeteltérések miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.