Májusban megy a Szentföldre a pápa

Ferenc május 24-26. között Jeruzsálembe és Betlehembe, illetve Ammánba is ellátogat.

Május 24. és 26. között tesz látogatást a Szentföldön a pápa – jelentette be vasárnap a katolikus egyházfő. Ferenc a vizitjén felkeresi Jeruzsálemet és Betlehemet, de elmegy Jordánia fővárosába, Ammánba is.

A katolikus egyházfőt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hívta meg a szentföldi látogatásra, amikor tavaly decemberben a Vatikánban járt. „Alig várjuk, hogy jöjjön!” – mondta akkor Ferencnek az izraeli miniszterelnök jelenlevő felesége, a pszichológus Sara.

A látogatás a pápának az egyedüli ismert külföldi vizitje az idén. Ferenc misét fog celebrálni a jeruzsálemi Szent Sír templomban I. Bartholomaiosz ortodox ökumenikus pátriárkával. Bejelentését annak az 50. évfordulójára időzítette, hogy VI. Pál Jeruzsálemben találkozott az akkori ökumenikus pátriárkával, I. Athanagorasszal. Ez az 1964-es a kilencedik század óta az első alkalom volt, hogy katolikus egyházfő a Szentföldre ment. December 30-án volt egyébként a vatikáni-izraeli államközi kapcsolatok felvételének huszadik évfordulója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.