Magyarverés Szabadkán

Szerb fiatalok három magyar fiút és egy magyar lányt támadtak meg vasárnapra virradóra Szabadkán – az esetről a Magyar Szó című vajdasági napilap számolt be hétfői számában. A város központjában többé nem lehet hangosan magyarul beszélni – állítják a magyarok.

Magyar fiatalokat bántalmaztak Szabadka központjában vasárnapra virradó éjszaka. Bár a három fiú és a lány komoly sérülést nem szenvedett, elmondásuk szerint traumaként élték meg bántalmazásukat. Feljelentést tenni nem akarnak, azért vállalták, hogy „nyilvánosságra hozzák a velük történteket, mert szerintük a magyar  fiatalok helyzete tarthatatlan” – írta a Magyar Szó.

Az egyik sértett, G. Dávid elmondása szerint 10-12 fős szerb  társaság telepedett le melléjük a szabadkai belvárosban, ahol egy  padon ültek. Elvették az üdítőitalát, majd amikor azt kérte, hogy ne  igyák meg az egészet, egyikük kijelentette, hogy Szerbiában mindent  szabad. A fiú szerint provokálni akarták őket. "Egyikük aztán  megkérdezte, hogy mindannyian magyarok vagyunk-e, és igenlő  válaszunkra az egyik nekifutásból behúzott egyet a barátomnak, úgy,  hogy engem is elsodortak, majd kötekedni kezdtek, és persze kitört a verekedés" - mondta el  G. Dávid a lapnak.

A fiatalok próbáltak nem reagálni a provokációra, de hogy védjék  magukat, kénytelenek voltak visszaütni. Megpróbálták elhagyni a  helyszínt, és elindultak, de a társaság követte őket, és tovább folytatódott a verekedés.

– Idejön egy vagy két ember, akik mögött áll egy nagyobb  társaság, kötekedni kezdenek, és a többiek csatlakoznak. Ez most is  így történt. Többen látták, hogy verekedés van, de senki sem  avatkozott közbe, sőt, még újabbak fordultak ellenünk. Most már  kijelenthetem, hogy Szabadka központjában többé nem lehet hangosan magyarul beszélni, hiszen nem ez az első ilyen eset - mondták el a lapnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.