Magyarellenesség miatt nézők nélkül maradhat a román csapat

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indít a múlt pénteki román-magyar vb-selejtezőn elhangzott xenofób skandálások miatt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indít a múlt pénteki román-magyar vb-selejtezőn elhangzott xenofób skandálások miatt – értesült a ziare.com. A portál hivatalos forrásokra hivatkozva közli, hogy az eljárás megindítását a FIFA megfigyelője kezdeményezte.

A brit Mike Foster az idézett forrás szerint többek között azt írta jelentésében, hogy „a román szurkolók xenofób tartalmú jelszavakat skandáltak”, illetve a lelátókon „két incidensre került sor a szurkolótáborok között”.

A portál megjegyzi, hogy miután a törököktől elszenvedett 2-0-ás vereség miatt vészesen megcsappantak kijutási esélyei a 2014-es labdarúgó világbajnokságra, a román válogatottat újabb csapás fenyegeti: nézők nélkül játszhatnak a selejtezők utolsó mérkőzésén Észtország legjobbjai ellen.

„Jelen pillanatban a megfigyelő jelentésének elemzése zajlik” – közölte a lapnak küldött állásfoglalásában a FIFA. A portál megjegyzi, hogy a fegyelmi bizottság Mike Foster jelentése alapján hozza meg döntését, amely egyáltalán nem kedvez a románoknak, ráadásul a román szövetség visszaesőnek számít. A Hollandia elleni összecsapás után ugyancsak a szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt 20 ezer svájci frankot volt kénytelen befizetni a FIFA kasszájába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.