Magyar választási megfigyelők Kambodzsában

Négypárti magyar delegáció is felügyeli a kambodzsai választások rendjét és tisztaságát.

A Fidesz-KDNP, az MSZP és a Jobbik országgyűlési képviselői mellett, a parlamenten kívüli pártok közül egyedül a szocdemek kaptak meghívást, hogy megfigyelőkként vegyenek részt a július 28-án tartandó kambodzsai választások lebonyolításában – erősítette meg lapunknak Suha György, a Magyarországon Akkreditált Tiszteletbeli Konzuli Testület elnöke, a delegáció vezetője, aki egyben a Magyar Szociáldemokraták Pártja főtitkára is. 

A Magyarországnál kétszer nagyobb indokinai országban közel 9,7 millió választópolgár járul az urnákhoz a hónap végén, hogy a nemzetgyűlés 123 képviselőjét megválassza. Hun Sen jelenlegi miniszterelnök által vezetett Kambodzsai Néppárt (CPP) az előző választásokon a szavazatok közel 60 százalékának megszerzésével kilencven fős abszolút többséggel rendelkezik a királyság parlamentjében.

A delegáció tagjai vidéki helyszíneken és a fővárosban ellenőrzik a voksolás törvényességét és rendjét. Biztonságos szabad mozgásukat,  korlátozás nélküli kapcsolattartásukat és független vélemény-nyilvánításukat a kormányzat és az ellenzéki pártok egyaránt szavatolták – tette hozzá a delegáció vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.