Magyar pénzből működnek a demokráciaközpontok

Magyar állami pénzből finanszírozzák Erdélyben az úgynevezett demokráciaközpontok hálózatát – ismerte el Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke

Toró szerdai kolozsvári sajtótájékoztatóján elmondta: "teljesen normális", hogy a magyar állam támogatja az egyszerűsített honosítás lebonyolításában szerepet vállaló demokráciaközpontokat. Hangsúlyozta: a pénz nem a Bethlen Gábor Alaptól származik (amely a határon túli magyarok programjait finanszírozza), hanem meghívásos pályázat alapján „nyerték el”. Az Evenimentul zilei című lap hétfőn közölte, hogy a Tőkés László vezette szervezet 145 millió forintot kapott a magyar kormánytól.

Toró szerint alapos a gyanú, hogy az információ a pénzügyőrségtől szivárgott ki. Az ügy kivizsgálását kérte, hangsúlyozva, hogy az EMNT civil szervezet, ezért belső pénzügyei nem tekinthetők közérdekű információknak. Az utóbbi hetekben Tőkés László és az EMNT más vezetői több alkalommal felszólították az RMDSZ-t, számoljon el a román és a magyar államtól kapott támogatásokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.