Magyar különleges egység Afganisztánban

Megkezdte munkáját a honvédség első Különleges Műveleti Kontingense (KMK) Afganisztánban – közölte Sándor Tamás ezredes, a csapat parancsnoka kedden telefonon az MTI Kabulban lévő különtudósítójával.

A parancsnok elmondta: a kontingens tagjai nemrégiben érkeztek meg a közép-ázsiai országba, és már meg is kezdték a munkát. Hozzátette: a csapat tagjai amerikai vezetés alatt, más nemzetek különleges erőivel közösen dolgoznak; a műveleteiket együtt tervezik és hajtják végre. „Rendkívül büszkék vagyunk, hogy itt szolgálhatunk, és arra is, hogy részt vehetünk az afgán biztonsági erők különleges rendőrségi egységeinek kiképzésében” – mondta Sándor Tamás, hozzáfűzve: nagyon jó a kapcsolatuk a helyi és a NATO-nemzetek különleges erőivel.

A magyar különleges erők az úgynevezett Task Force 10 parancsnokság vezetése alatt működnek Afganisztán két keleti tartományában. A magyar különleges műveleti erők 2009 óta vannak jelen az országban, bővítésüket idén jelentette be a Honvédelmi Minisztérium. Jelenleg körülbelül negyvenen dolgoznak ott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.