Magyar rendőri túlkapások Strasbourgban

A 2006. október 23-án budapesti rendőri erőszakról szóló, Túlkapások című könyv angol nyelvű kiadását mutatták be kedden Strasbourgban az Európai Parlamentben (EP). A könyvbemutatót szervező Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerint a jogállamiság nem belügy.

A bemutatón jelen volt a könyv szerzője, Bodoky Tamás, az Index hírportál újságírója, Balog Zoltán fideszes országgyűlési  képviselő, valamint ott voltak a Kruchina-fivérek, akik az akkori rendőri erőszak elszenvedői közé tartoznak. A könyvbemutatóval  együtt megnyitották azt a fotókiállítást is, amelyen az Index fotósainak a képei láthatóak a szóban forgó nap eseményeiről,  Barakonyi Szabolcs szerkesztésében.

A könyvbemutatót szervező Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-nek elmondta: az angol nyelven Trespasses című könyv bemutatójával azt a célt igyekezett szolgálni, hogy felhívja a  figyelmet az emberi jogok és a jogállamiság tiszteletben tartásának fontosságára. Szerinte az a vád, hogy ő magyar belpolitikát hoz ki az unióba, azért nem állja meg a helyét, mert nem lehet belügynek tekinteni a jogállamiság helyzetét egyetlen EU-tagországban sem. Gál felhívta a figyelmet arra, hogy a hatalmi szervek mindeddig nem ismerték el felelősségüket a történtekben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.