Magyar katona az afganisztáni rendőrörsöt ért támadás sérültjei között

Egy magyar katona könnyebben megsérült abban a robbanásban, amely az észak-afganisztáni Baglán tartomány székhelyén, Puli-Humriban történt hétfõn egy rendõrõrsön; a katonát a Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) táborában ellátták - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

A rendõrõrsön egy tálib öngyilkos merénylõ felrobbantotta magát, a támadásban egy amerikai katona meghalt, hat ember megsebesült - közölték az afgán hatóságok. A rendõregyenruhát viselõ merénylõ akkor hozta mûködésbe a testére erõsített robbanószerkezetet, amikor afgán tisztviselõk  éppen amerikai katonákkal folytattak megbeszélést a rendõrõrs  épületében a helyi rendõrkiképzési programról. A detonációban hat ember, köztük egy magyar katona és afgán biztonsági tisztviselők sebesültek meg.

A HM tájékoztatása szerint a sérült magyar katonát további  vizsgálatra a mazar-e-sharif-i kórházba szállították.

A katona hozzátartozóit értesítették, a történteket az ISAF (Nemzetközi Biztonsági Támogatási Erõ) illetékesei vizsgálják ki.
Puli-Humriban mûködik a magyar Tartományi Újjáépítési Csoport  (PRT) tábora.

Zabiullah Mudzsahid, a tálibok képviselõje telefonon közölte az  AP amerikai hírügynökséggel, hogy a mozgalom egyik tagja hajtotta végre a támadást.

Nyolc afgán civilt megölt a nemzetközi erõk egyik légicsapása Afganisztánban

Nyolc afgán polgári személy életét vesztette az Afganisztánban állomásozó  nemzetközi erõk egyik légicsapásában az ázsiai ország középsõ részén  - közölte a helyi rendõrség hétfõn.


Az áldozatok egy építési vállalat alkalmazottai voltak, akik éppen egy új út építésén dolgoztak Gazni tartományban szombaton,  amikor tálib felkelõk rájuk támadtak. A nemzetközi erõk a tálibokra  akartak csapást mérni, ám a légitámadásban nyolc munkás is meghalt - mondta a tartományi rendõrfõnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.