Magyar ételfutárt öltek meg Walesben

Sokkolta a walesieket egy 38 éves magyar származású ételfutár brutális halála. Gabor Sarkozit egy kínai étterem futárját múlt kedden támadta meg két férfi a walesi Melidenben.

Viszonylag a legrészletesebben az észak-walesi The Daily Post számolt be Sárközi Péter Gábor 38 éves magyar állampolgár, ételfutár október 18-i meggyilkolásáról. A lap online kiadása szerint két férfit, a 41 éves Gray Bland-et és a 21 éves James Siree-t gyanúsítják a melideni Happy Garden kínai étterem előtt elkövetett támadással, melynek során Sárközi súlyos fej- és koponyasérüléseket szenvedett.

A két gyanúsított hétfőn jelent meg a prestatyni első fokú kerületi bíróság előtt, ahol csak nevüket, korukat és lakáscímüket erősítették meg. A pár ügye kedd reggel folytatódik a caernarfoni bűnügyi bíróság előtt. A lap beszámolója szerint Sárközi „Gabbyt” ugyanazon az estén kétszer támadták meg, először közel másfél kilométerrel távolabb. A rendőrség, - mely telefonüzenetünkre mindeddig nem reagált, - keresi a helyi közösséget feldúlt eset tanúit, többek között egy Mini One vagy Cooper típusú világos színű autó utasait, mely október 18-án röviddel 11 óra előtt áthajtott Meliden falun. A Daily Post tudomása szerint a férfit, akinek egy 14 éves lánya van, szorgalma miatt kedvelték és becsülték.

A Népszabadság érdeklődésére Riskó Nagy László a magyar követség konzuli részlegének vezetője elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az észak-walesi rendőrséggel. A nyomozók szerint feltehetőleg „egyszerű” rablótámadásról volt szó. Sárközi Péter Gábor megpróbált védekezni a tettesekkel szemben. A konzulátus egyébként nem folyik bele a nyomozás részleteibe, a gyilkosság körülményeibe, így Riskó Nagy nem kívánt találgatásokba bocsátkozni az okokat illetően sem. A kirendeltség dolga, hogy tájékoztassa a Magyarországon élő családtagokat a hivatalos teendőkről, az eljárásrendről. A halottkémi eljárás akár egy-másfél hónapig is elhúzódhat, addig nem tudják lezárni az alapvizsgálatokat. Így egyelőre nem adható ki az engedély az áldozat holttestének hazaszállítására, illetve a temetés megszervezésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.