Magyar embercsempészeket ítéltek el Csehországban

Kaprinecz Zoltán és Szász Menyhért magyar állampolgárokat embercsempészet bűntette miatt szerdán jogerősen, egyaránt másfél évi, letöltendő börtönbüntetésre ítélte, öt évre pedig kitiltotta Csehországból a pilzeni bíróság.

A cseh rendőrök tavaly nyáron állítottak meg a D5-ös autópályán egy magyar rendszámú kamiont, amelyben 76 menekült, köztük 23 gyermek szorongott. A járművet Szász vezette, aki azt állította a bíróság előtt, hogy az ugyancsak elítélt ismerőse kérte meg, vezesse a kölcsönkért járművet Németországba, mivel a társának nincs járművezetői jogosítványa. Azt is bizonygatta, hogy fogalma sem volt arról, hogy menekülteket szállít.

A bíró felolvasta a pakisztáni, afganisztáni és szíriai menekültek vallomásait, amelyek alapján kiderült, hogy mindannyian Németországba tartottak. Fejenként 4 ezer dollárt fizettek azoknak az embercsempészeknek, akik Görögországba juttatták őket, ahonnan vonaton érkeztek Budapestre. A Keleti pályaudvar közelében pakisztáni embercsempész várta őket, aki személyenként további 400 eurót kért tőlük azért, hogy a két magyar állampolgár Németországba szállítsa őket.

Értesüléseink szerint a magyar elítélteket rövidesen kiadják az illetékes német hatóságoknak, amelyek szervezett embercsempészettel gyanúsítják őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.