Furgonba zsúfolta a menekülteket egy magyar embercsempész nő

Három magyar állampolgárságú személyt - köztük egy nőt - tartóztattak le vasárnap hajnalban Szlovákiában.

Az észak-szlovákiai Zsolna közelében egy lengyel rendszámú Fiat Ducato haszonjárművet állítottak meg a rendőrök. A teherautót a 36 esztendős magyar K. Terézia vezette, aki később bevallotta, hogy a raktérbe zsúfolt 19 szíriai személyt és a hozzájuk tartozó 10 gyermeket Csehországon keresztül Németországba akarta szállítani.

A csempésznek az észak-szlovákiai megyeszékhelyen kellett találkoznia az egyik megbízóval, de a rendőrség hamarabb elfogta őt, az illető pedig minden bizonnyal kereket oldott.

Ugyancsak vasárnapra virradóra Érsekújvár közelében a közúti rendőrök magyar rendszámú Mercedes Sprintert állítottak meg, amelynek sofőrjéről - valamint a mellette ülő férfiről - rövidesen kiderült, hogy egyaránt magyar állampolgárok. A járműből 29 szíriai és egy líbiai illetőségű személy került elő, közülük 9 gyermek volt.

Érdeklődésünkre Michal Slivka pozsonyi rendőrségi szóvivő közölte, hogy az előállított személyek ellen embercsempészet alapos gyanúja miatt indítanak eljárást, a Dél-Szlovákiában feltartóztatott menekülteket pedig visszatoloncolják Magyarországra.

Az még egyelőre nem derült ki, hogy a lengyel rendszámú járműbe mikor és hol kerültek fel a migránsok - tájékoztatta lapunkat a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.