Magára hívott bérgyilkost a két pap

Az öngyilkosság meglehetősen bizarr módját választotta két homoszexuális pap Kolumbiában. A bérgyilkosok lebuktak, rájuk börtönbüntetés vár.

Mivel a két papnál sem pénz, sem más értéktárgy nem volt, a hatóságok először rablógyilkosságra gyanakodtak, amikor tavaly januárban megtalálták Rafael Reatiga és Richard Piffano holttestét egy Bogotá külterületén hagyott kocsiban. Az csak egy évnyi nyomozás után derült ki, hogy öngyilkosságról van szó: Reatiga rájött, hogy AIDS-es, és bérgyilkosok közreműködésével véget vetett életének – jelentette be Maritza Gonzalez, a bogotái ügyészség szóvivője. Gonzalez elmondása szerint eredetileg úgy volt, hogy a két pap öngyilkosságot követ el, ám egy szikla pereméről a mélybe pillantva visszariadtak, és inkább szakértő kéz igénybevételére esett a választásuk.

Reatiga visszatérő vendége volt a fővárosi melegbároknak, ahol nem csak AIDS-et, hanem szifiliszt is sikerült összeszednie. Nagy műgonddal tervezgette a bizarr öngyilkosságot: halála előtt három héttel végrendelkezett, kiválasztotta a dalokat, amelyeket temetésén az egyházi kórus el is énekelt, és előleget fizetett a bérgyilkosainak is. Az ő markukat egyébként 8500 dollárnak megfelelő összeg ütötte az önként jelentkező célpontok likvidálásáért, és csak azon buktak le, hogy a gyilkosság után magukkal vitték – és vesztükre, használták is – Reatiga mobiltelefonját, amelyről a pap napokkal a halála előtt a részletekről egyeztetett velük. Ha bűnösnek találják őket, szándékos emberölés miatt a két bérgyilkosra összesen 40 év börtön vár.

Piffano a maga részéről 3700 dollárral szállt be a vérdíjba, legalábbis ennyi pénzt vett le a bankszámlájáról a halála napján. Bár az nem világos, hogy konkrétan miért lett sorstárs az öngyilkosságban, Reatigával a papi szeminárium óta ismerték egymást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.