'Maga Hitler jelölt ki az életrajzírójának...'

Hitler nem volt antiszemita, a Holokausztot sem írhatjuk a rovására - ezzel és a náci Németországról alkotott véleményével David Irving sok ellenséget szerzett magának. Johann Hari felkereste a semmit nem bánó apologétát, s interjúját a londoni Independentben tette közzé.

„Maga Hitler jelölt ki az életrajzírójának" - mondja David Irving. A Führer, az ember, akit gyermekkora óta csodál - állítja - számított rá, sőt Hitler megjövendölte, hogy ő lesz az, aki majd tisztára mossa a nevét és végül feltárja az Igazságot, amelyet a világ eddig vonakodott elfogadni. Irving akkor fedezte fel ezt a próféciát, amikor Adolf Hitler életrajzát írta, de csak ma mer előhozakodni vele. - „A közepébe találtam, amikor felkutattam Hitler még élő orvosait - mondja -, és kiderítettem, hogy Erwin Giesing kezelte Hitlert az 1944-es bombamerénylet után." Irving az 1970-es években Aachenben bukkant Giesing nyomára, és azt állítja, hogy amikor felhívta, az orvos kijelentette: „Már vártam."

David Irving 2006-os felvételen
British historian David Irving, facing charges of Holocaust denial in an Austrian court, is handcuffed as he talks to reporters in the courtroom February 20, 2006. Irving, who was arrested when he visited Austria in November to give a speech at a meeting of a right-wing student fraternity, said he had changed his views and he did not question anymore that millions of Jews died in World War Two. REUTERS/Heinz-Peter Bader

Egy 400 oldalas paksamétát kapott az orvostól, amint annak rendelőjébe ért. - Giesing azt mondta, hogy ez a naplója (amelyet a Hitlerrel töltött időben írt). „Ez az, amiért ide jött", közölte az orvos. - Megkérdeztem tőle miért, miért én? Miért nem Jacobsonnak, Hilbergnek vagy más jeles történésznek adta? Giesing azt mondta, hogy a választ a 385. oldalon találom. - Irving gyorsan odalapoz. - 1944 augusztusa, Hitlert kezeli (felszúrja a dobhártyáját), és azt mondja: „Führerem, tudja, hogy ugyanez a középfül-betegség kínozta a császárt is?" Hitler válaszol: „Igen, de honnan tudja?" Giesing elmondta, hogy a Kaiser életrajzában olvasta, amelyet az angol J. D. Chamier írt. Erre Hitler megjegyezte: „Egy nap jön majd egy angol, aki megírja az én életrajzom. De nem lehet a mai angolok közül való. Ők nem tárgyilagosak. Csakis a következő angol nemzedékből jöhet valaki, aki jól ismeri az összes német archívumot."

Irving megdicsőülve dől hátra. - Amikor felhívtam az orvost, és azt mondta, már várt, mintha a Megváltó érkezett volna meg. Bekövetkezett, amire évek óta számított. - Persze hogy utálja a többi történész, hisz ők nem feleltek meg. Egy pillanatig némán meredek rá. Tisztázzuk: valóban azt hiszi, hogy Hitler választotta a biográfusának? - Igen. Igen, és nem kell miatta szégyenkeznem. Hitler tudta. Ő maga mondta, hogy ötven évig nem írják meg róla az igazat.

Rájövök, hogy itt bizony nem korképről, hanem inkább kórképről van szó.

A teljes cikk a Globusz.net-en >>>>>>>>>>>>>>>>>

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.