Maffiagyilkosságot rendelt meg egy bolgár bíró

A bolgár rendőrség letartóztatott egy volt bírót, akit azzal gyanúsítanak, hogy felbujtója volt egy dúsgazdag üzletember elrablásának és megölésének - közölte vasárnap Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter.

Galin Kosztovot, aki már nem gyakorolja bírói hivatását, pénteken tartóztatták le azzal a gyanúval, hogy köze van Sztojan Sztojanov eltűnéséhez. Kelet-Európa legnagyobb építőanyag-kereskedőjének 2008 márciusában veszett nyoma a Fekete-tenger déli partvidékén.

A miniszteri bejelentés szerint másrészt nemzetközi elfogatóparancsot fognak kiadni egy másik feltételezett felbujtó, az adóhatóság egy volt vezető beosztású tisztségviselője, bizonyos Sztaniszlav Mihajlov ellen.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a 36 éves Sztojan Sztojanov elutasította egy földterület megvásárlását, amelyet két férfi ajánlott fel neki. Két gyanúsítottat július 9-én már őrizetbe vettek. Sztojanov gyilkosát magát is megölték, amikor a gyilkosságért járó 30 ezer eurós díj kifizetését követelte - közölte a rendőrség.

Az elmúlt két évben legkevesebb 16 alvilági emberrablást követtek el Bulgáriában a hatóságok szerint. Idén áprilisban 1 millió leva (500 ezer euró) váltságdíj fejében engedtek szabadon az emberrablók egy építési vállalkozót.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.