Ma kopogtat Csákyéknál a szlovák nyelvrendőrség

A szlovák kulturális minisztérium ellenőrző csoportját az MKP elnöke szerint csak a portás és a takarítónő fogadja majd a székházban.

A Magyar Koalíció Pártjának (MKP) magyar nyelvű óriásplakátjaival kapcsolatban kíván tájékozódni a szlovák kulturális minisztérium, ezért az államnyelvtörvény betartását ellenőrző csoportja kedden látogatást tesz az MKP pozsonyi székházában - közölte az MTI tudósítójával Dunajsky Éva, a párt szóvivője.

- A találkozó nagy valószínűséggel egyoldalú lesz, mert Csáky Pál, az MKP elnöke előre jelezte, hogy az adott időpontban nem tud a találkozón jelen lenni, és senkit nem bízott meg a helyettesítésével - olvasható a párt közleményében. Lapunknak a pártelnök azt mondta, hogy az ellenőrző bizottságot csak a portás és a takarítónő fogadja majd.

Az MKP viselkedése - állította korábban Jozef Bednár, a kulturális tárca szóvivője - bizonysága annak, hogy indokolt volt a nyelvtörvény módosítása. - Az MKP azzal, hogy az egész lakosság számára fontos információkat - s a kampánybeli politikai üzenetek feltétlenül ilyennek számítanak - csak magyar nyelven közöl, bizonyítja: nincs meg benne a jóakarat, nem óhajtja tiszteletben tartani a Szlovák Köztársaság minden állampolgárának azon jogát, hogy államnyelven jusson hozzá a fontos információkhoz - nyilatkozta Bednár a SITA hírügynökségnek. Az MKP magyar nyelvű választási óriásplakátjai május elején jelentek meg Szlovákia-szerte. - Így szeretnénk tiltakozni az értelmetlen nyelvtörvény ellen, amelyet ebben a kormányzati időszakban fogadtak el - nyilatkozta újságíróknak Bárdos Gyula, az MKP frakcióvezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.