Luxusutazás a Haiti-konferenciáról

Botrányt keltett Párizsban a francia nemzetközi fejlesztési államtitkár pazarlása, akit az ellenzék emiatt lemondásra szólított fel.

A francia Le Parisien kedden szellőztette meg Alain Joyandet múlt heti "kalandját". Az államtitkár egy Haiti megsegítését célzó nemzetközi konferencián vett részt Martinique szigetén, majd - annak érdekében, hogy ott lehessen egy hazai kormányülésen - méregdrága pénzen magángépet bérelt. A menetrendszerű járattal ugyanis lekéste volna az Elysée palotában tartott ülést. Csakhogy a 116500 eurós - több mint harmincmillió forintos - számlát a francia adófizetők állják. Nem beszélve arról - így a francia sajtó -, hogy ebből a pénzből számos újjáépítési projektet lehetne finanszírozni Haitin. Ráadásul - állítják a párizsi államigazgatási hierarchia ismerői - egy egyszerű államtitkárt nyugodtan nélkülözhet a kormányülés, azon csak kivételes esetben szoktak megjelenni ilyen beosztású politikusok.

Joyandet egyik munkatársa azzal védekezik, hogy a múlt heti kormányátalakítás indokolta az államtitkár jelenlétét. Az ellenzék persze nem így látja: követeli a politikus lemondását. Ő azonban kizárja ezt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.