Lövöldözés a zombifesztiválon

Az ünneplők tömege menekülte sikoltozva a város utcáin, amikor szombaton késő este lövések dördültek a floridai Fort Myesrs ZombiCon nevű fesztiválján.  

 

Káosz tört ki a floridai Fort Myers utcabálján, amikor a zombijelmezekbe öltözött fesztiválozók egyikét lelőtték, négy másikat pedig megsebesítettek - számolt be a CNN. „Gyorsan kiürült a környék" - számolt be Savannah Holden, aki egy szomszédos szálloda erkélyéről látta az eseményeket.

Egy ember a helyszínen belehalt sérüléseibe, négy másikat pedig a Lee Memorial kórházba szállítottak. Hatósági bejelentések szerint az ő sérüléseik nem életveszélyesek Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. A lövöldözés körülményei egyelőre nem tisztázottak. A nyomozók szemtanúkat keresnek a környéken.

A ZombiCon fesztivál csaaknem 20 ezer résztvevőjének zenekarok és DJ-k játszanak. A látogatók hat különböző bejáraton juthattak be a rendezvényre öt dollár belépti díjért.

A fesztivál rendező, a Pushing Daizies elnevezésű, helyi művészekből álló jótékonysági szervezet közleményben tudatta, hogy „mélyen elszomorítja”, ami a fesztivál után történt.  „Nagyon komolyan vesszük a résztvevők biztonságát, az éves rendezvényünk biztosítására biztonsági őröket és rendőröket alkalmazunk” - írták az esemény Facebook-oldalán egy posztban. „Imádkozunk azokért, akik megsérültek az eset során és a családjaikért is.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.