Valaki lövöldözni kezdett egy zsúfolt frankfurti téren

Lövöldözés volt csütörtök délután a németországi Frankfurt belvárosában, egy köztéren – tudósított a Hessischer Rundfunk (HR) tartományi közszolgálati médiatársaság jelentésére hivatkozva a Híradó.hu

 



A munkaszüneti nap miatt sokan voltak a kávézók, vendéglők teraszain a jó időben, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – valaki lövöldözni kezdett. Több ember megsérült, az elkövető(k) elmeneküt(ek). A rendőrség lezárta a helyszínt.

Helyi hírforrások szerint egy fegyveres férfi nyithatott tüzet a Bar Celona nevű kávézó előtt, a rendőrkapitányság szomszédságában.

A HR hessenschau.de beszámolója szerint szemtanúk azt mondták, hogy 10-12 lövés dördült a kávézó előtt.

A frankfurti rendőrség közölte, hogy a lövöldözésben az első adatok alapján hárman sérültek meg, ketten súlyosan. Meglehet, hogy a lövéseket egy, a helyszínen elhaladó autóból adták le – áll a rendőrség közleményében, amely szerint egy fekete kombi gépkocsit és Honda típusú motorkerékpárt keresnek.

Az elkövetőkről egyelőre nem tudni semmit, de gyanítható, hogy bűnözői körök belső konfliktusáról van szó. Iszlamista vagy szélsőjobboldali háttér nem ismerhető fel – közölte a rendőrség. Egyes hírek szerint rockerbandák háborújáról lehet szó. Az Index szerint az egyik elkövető egy 1881 feliratú terepjárót hagyott a helyszínen, ami a Pokol Angyalai motorosbanda egyik jelképe.

A helyszínelés során a rendőrök több lövésnyomot találtak egy autó szélvédőjén.

 



 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.