Lövöldözés egy göteborgi étteremben

Ketten meghaltak és tizenöten megsebesültek, amikor fegyveresek rontottak be a Var Krog och Bar étterembe szerda éjjel.

A rendőrség szóvivője, Ulla Brehm azt mondta, egyelőre semmi sem utal arra, hogy terrortámadásról lenne szó, sokkal inkább bandaháború állhat a háttérben.

Rendőr áll a lövöldözés egyik áldozata mellett a göteborgi bárnál
Rendőr áll a lövöldözés egyik áldozata mellett a göteborgi bárnál
Bjorn Larsson Rosvall/TT News Agency / Reuters
Már hozzászoktak a lövöldözéshez

A főleg bevándorlók által lakott Biskopsgarden kerületben nem szokatlan a lövöldözés. Rengeteg a munkanélküli, és sokszor van konfliktus a bűnbandák között. Januárban is lelőttek egy férfit a szerdai támadáshoz közel, de megúszta egy lábsérüléssel.

Nem volt ilyen szerencsés az a férfi, akibe tavaly repítettek golyót a kerületben, 2013-ban pedig két emberrel végeztek bűnbandák közti leszámolás során. „Igazából ez egy csendes környék… lövöldöznek néha, de soha nem történik semmi komoly. A bandák lejátsszák egymás között” – idézi a Guardian az egyik helyi lakost.

„Növeltük a rendőri jelenlétet ezen a területen a bűnbandák miatt, többször is volt már itt lövöldözés” – idézi a Reuters Brehmet. A Var Krog och Bar étterem Göteborg Biskopsgarden kerületében található, ahol a szóvivő szerint magas a bűncselekmények száma. 

Arról, hogy pontosan hány fegyveres rontott be az étterembe, nem közöltek információkat, annyit árultak el, hogy automata fegyvereket használtak a támadók.

A lövöldözés során egy 20 egy 25 éves férfi vesztette életét, és legalább tizenöten megsebesültek – írja a BBC.

Az  egyik szemtanú a svéd nemzeti tévécsatornának, az SVT-nek azt mondta, két fegyveres rontott be az étterembe, majd lövöldözni kezdtek. „Végig se tudtam gondolni, mi történik. Láttam, hogy a barátom vérzik, próbáltam megállítani a vérzést a kezeimmel” – mondta a neve elhallgatását kérő illető.

Egy másik tanú az Aftonbladet bulvárlapnak azt mondta, az étterem vendégei épp focimeccset néztek, amikor a fegyveresek megjelentek.

A fegyveresek elmenekültek a helyszínről.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.