Lövéseket adtak le az amerikai alelnök házára

Egy arra haladó gépkocsiból lövéseket adtak le Joe Biden amerikai alelnök Delaware állambeli házának közelében - közölte vasárnap az amerikai kormányzati csúcsvezetők biztonságáért felelős szolgálat, a Secret Service.
A szombat este történt incidens idején sem az alelnök, sem a felesége nem tartózkodott otthonában, noha, mint számos hétvégén, mindketten Delaware-ben voltak. A lövéseket egy autóúton, a háztól több száz méterre, a biztonsági övezeten kívül adták le. A lövéseket a biztonsági emberek hallották, és látták, hogy a jármű nagy sebességgel távozik.

A Sercet Service vizsgálja, hogy vajon Bidenék házát, vagy valamelyik szomszédos épületet érte-e találat.

Fél órával a lövöldözés után a helyi rendőrség őrizetbe vett egy embert, aki megpróbált elhajtani a környéket biztosító rendőr mellett. Az illetőt nem hozták összefüggésbe az incidenssel, de a Sercet Service ki fogja hallgatni.

A 72 éves Bidennek, aki korábban több mint három évtizeden át Delaware állam szenátora volt, az ottani New Castle megyében és Washingtonban is van rezidenciája.

A delaware-i lövöldözést megelőző hónapokban a Secret Service több kínos mulasztást követett el. Ezek egyikének következtében szeptemberben egy zsebkéssel felszerelt férfi bemászott a Fehér Ház kerítésén és behatolt az elnöki rezidenciára.

A szolgálat ügyvezető igazgatója szerdán közölte, hogy négy helyettesét elmozdítja. Egy ötödik helyettes már korábban bejelentette távozását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.