Lövések a Libération székházában

A vadászfegyverrel érkező férfi életveszélyesen megsebesített egy fotóst.

Tüzet nyitott egy vadászfegyverrel felfegyverkezett férfi hétfő délelőtt a Libération francia lap székházában. A támadó egy fotós asszisztenst életveszélyesen megsebesített, majd elmenekült a helyszínről. Az asszisztens – egy 27 éves férfi – a mellkasán sérült meg, kórházba szállították. A baloldali lap székházának a környékét hermetikusan lezárták.

Fabrice Rousselot lapigazgató a BFMTV francia hírtelevízióban telefonon azt mondta, hogy a székházban most döbbent hangulat uralkodik. Rousselot felháborodásának adott hangot amiatt, hogy „egyesek” képesek a sajtóra támadni.

A Libération Rue Beranger-i székházába hétfő reggel negyed tíz előtt hatolt be a támadó. Amikor a biztonsági őrök megpillantották nála a fegyvert, azonnal lebuktak az asztal alá, így nem láthatták tisztán az arcát. A férfi egy szót sem szólt, csak leadott két lövést, és elmenekült. Pénteken a francia hírtelevízió, a BFM TV székházába ment be valaki a kezében egy fegyvernek látszó tárggyal, de ő csak fenyegetőzött – „Legközelebb nem fogok hibázni” –, nem nyitott tüzet. Arról egyelőre nincs szó, hogy a két incidens között összefüggés lenne.

A Libération székháza elleni támadásról először a lap egyik újságírója, Quentin Descamps számolt be a Twitteren. A rendőrök már felvették a kapcsolatot több másik lap, a Le Monde, a Le Figaro és a Les Echos szerkesztőségével is az ezután foganatosítandó biztonsági intézkedések miatt. Nicolas Demorand kiadóigazgató szerint a Libération délután hatkor sajtótájékoztatót fog tartani az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.