Londonban tüntetnének Toroczkaiék

Európai kapcsolatait felhasználva tüntetéssorozatot akar szervezni több országban a szerb nagykövetségek elé a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), miután szerinte a szerb rendőrség március végén napokon keresztül indokolatlanul zaklatta a szervezet vajdasági és magyarországi tagjait.

Az első megmozdulásokat Madridban és Londonban tartanák. A HVIM délvidéki elnökségének közleménye szerint az első megmozdulások a londoni és a madridi szerb nagykövetségnél lesznek.

A mozgalom helyi vezetői szerint a zaklatásra az adott okot, hogy Szerbiába ért a HVIM 64 helyszínt érintő bemutatkozó körútja. A  múlt héten először az első előadás megtartására Szabadkára igyekvő  Zagyva Gyulát, a HVIM elnökét tartóztatták fel a határon, hogy aztán  két évre kitiltsák Szerbiából.

Ezután Péterrévén (Backo Petrovo Selo), Óbecsén (Becej) Szabadkán (Subotica) és Zomborban (Sombor) jártak el indokolatlanul  a rendőrök a HVIM-hez tartozó, vagy azzal szimpatizáló fiatalokkal szemben – áll a szervezet közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.