Lieberman a biztonságra és a gazdaságra koncentrálna

Az izraeli külügyminiszter szerint bizonytalan, hogy az érzelmi töltetű konfliktusok, mint Jeruzsálem státusa is, megoldható-e a palesztinokkal folyó tárgyalásokon, ezért inkább biztonsági és gazdasági kérdésekre összpontosítana. Az izraeli államfő szerint nagyon ígéretesen indultak a tárgyalások.

Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter pénteken Nicosiában kijelentette, hogy az izraeli-palesztin konfliktus nagyon bonyolult, és a legjobb vagy realista megközelítés egy hosszú távú köztes megállapodás vagy megoldás kidolgozása. Simon Peresz izraeli államfő pénteken egy olaszországi konferencia egyik szünetében újságíróknak azt mondta, hogy a tárgyalások meglepően jól indultak az azokat megelőző kétségek ellenére. Az elnök reményének adott hangot, hogy a tárgyalások béke-megállapodással érnek véget, ami nem jelenti azt, hogy nem szembesülnek majd nehézségekkel, de azok kezelhetőek. A Nobel-békedíjas politikus méltatta Washington szerepét is: az amerikaiak most kitűnően előkészítették a tárgyalásokat.

Peresz Cernobbióban, az évente megrendezett Forum Ambrosetti politikai és gazdasági találkozón vett részt. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke a közvetlen tárgyalások első fordulóján Washingtonban csütörtökön megállapodott abban, hogy ezentúl rendszeresen, havonta kétszer összeülnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.