Líbiában zavarják az al-Dzsazíra adását

Líbiában zavarják az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió adását, blokkolták honlapját - jelentette be pénteken a katari székhelyű arab csatorna.

Kattintson, galéria nyílik!

Az al-Dzsazíra - amelynek a közel-keleti és észak-afrikai politikai lázadásokról szóló beszámolói nagy nézettségűek az arab világban - honlapján számolt be műsorainak zavarásáról és alternatív frekvenciákat ajánlott nézőinek az Arabsat, a Nilesat és Hot Bird műholdakon.

A hírtévé közelről kísérte figyelemmel a líbiai, bahreini és jemeni tiltakozó megmozdulásokat, megszólaltatva mind a tiltakozókat, mind a kormánypárti oldalt, s honlapján is folyamatosan tájékoztatott az eseményekről.

Korábban, még február elején az al-Dzsazíra hasonló zavarásra panaszkodott, s az egyiptomi Nilesat több mint egy hétre meg is szakította az adásjelei továbbítását azt követően, hogy a kairói hatóságok beszüntették a csatorna tevékenységét az országban a Hoszni Mubarak elnök lemondásával végződött tömegmegmozdulások idején.

Az 1996-ban Katarban alapított al-Dzsazírának több mint 400 tudósítója dolgozik a világ csaknem hatvan országában, s honlapja szerint adása 220 millió háztartásba jut el több mint száz országban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.