Libanonban bombázott az izraeli légierő

Az izraeli légierő egy libanoni célpontot bombázott pénteken válaszul az előző napon Észak-Izrael ellen végrehajtott rakétatámadásokra - jelentette be az izraeli hadsereg egyik szóvivője.

Részleteket mellőzve Peter Lerner arról tájékoztatott, hogy  a célba vett terroristák állására a Bejrút és Szidón között fekvő Naameh közelében  csaptak le az izraeli vadászgépek.  „Izrael nem fog eltűrni libanoni területről eredő terrorista  agressziót" - tette hozzá a szóvivő.

Libanonból csütörtök délután négy rakétát  lőttek ki Észak-Izraelre. A rakétatámadások károkat okoztak, de emberéleteket  nem követeltek. Az egyik rakétát elfogta a Vaskupola nevű rakétaelhárító-rendszer, egy rakéta egy Naharia és Akkó közötti kibucban ért  földet, a másik kettő pedig lakatlan területen csapódott be.

Észak-Izraelben  a 2006-os libanoni háború óta először ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák  és az emberek az óvóhelyekre menekült. A támadásért egyik libanoni fegyveres  szervezet sem vállalta a felelősséget, de az izraeli hadsereg szerint szélsőséges iszlamisták állhatnak az akció mögött, amelyet  egyszeri, elszigetelt esetként kezelnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.