Lezuhant egy amerikai katonai teherszállító repülőgép

Lezuhant egy C-130-as típusú amerikai katonai teherszállító repülőgép péntekre virradóra Afganisztán keleti részén - közölte a Pentagon.

Az amerikai védelmi tárca beszámolója szerint a gépet az afgán határhoz közeli Dzsalalábád repülőterének közelében érte baleset. Brian Tribus ezredes, az afganisztáni nemzetközi erők szóvivője elmondta, hogy 11-en haltak meg, a hattagú személyzet és öt utas, akik a NATO-val szerződésben álló civilek voltak.

Korábban az NBC amerikai tévéhálózat még azt közölte, hogy tizenketten vesztették életüket, öt amerikai katona, öt civil, továbbá két afgán.

Egyelőre vizsgálják a baleset okát. Egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes szerint nincs arra utaló jel, hogy találat érte volna a gépet.

Zabihulla Mudzsahid tálib szóvivő Twitter-üzenetében azt állította, hogy a lázadók lőtték le a négymotoros szállítógépet. Hírügynökségek azonban megjegyzik, hogy a tálibok hajlamosak túlzásokba esni, rendszeresen azt állítják az Afganisztánban lezuhant gépekről és helikopterekről, hogy ők lőtték le, de bizonyítékokkal ezt sosem támasztják alá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.