Khamenei válaszolt Obamának

Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, Ali Khamenei ajatollah egy titkos levelet küldött Barack Obama amerikai elnöknek.

Egy iráni diplomata szerint – írja a Reuters – az ajatollah csak válaszolt Obama még októberben küldött elnöki levelére. Obama abban javasolta egy amerikai-iráni kooperáció lehetőségét az Iszlám Állam ellen, amennyiben a feleknek sikerül megállapodniuk. 

Khamenei válaszában tisztelettudó, de semleges maradt - idézi a hírügynökség a diplomatát. A hírt sem a Fehér Ház, sem az ENSZ iráni missziója nem kommentálta.

Ami az iráni atomprogramról szóló tárgyalásokat illeti, Khamenei a héten azt állította, elfogadna egy kompromisszumot az ügyben. Korábban ez még nem így volt, az ajatollah ellenezte a kétszakaszos tárgyalást. A hatok – az ENSZ BT öt állandó tagja és Németország – és Irán a tavaly novemberi első határidő lejárta után úgy döntött, hogy a megállapodást az urándúsítás mértékéről  két szakaszban valósítják meg. Március 31-ig egy keretegyezményt hoznának össze, júniusban pedig sor kerülne a végleges megállapodásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.