Leütötte vitapartnerét az orosz médiamágnás – VIDEÓVAL!

A brit Independent és az Evening Standard tulajdonosa, Alekszander Lebegyev pazar ütéskombinációval vetett véget egy Moszkvában rendezett gazdasági tévévitának.

– Túl agresszív volt. Csak semlegesítettem – mondta az orosz médiamágnás, Alekszander Lebegyev arról a vitáról, amelynek hevében leütötte egyik beszélgetőpartnerét egy gazdasági kérdésekről rendezett televízióműsorban.

Az orosz NTV televízió-csatorna által rendezett stúdióbeszélgetés akkor fajult a tettlegességig, amikor a későbbi áldozat, Szergej Polonszkij ingatlan-befektető odavetett egy megjegyzést, amely szerint „szívesen behúzna most egyet valakinek. Egyik érintettként Lebegyev – aki brit sajtóérdekeltségei mellett az Aeroflot legnagyobb magánrészvényese, Mihail Gorbacsov volt szovjet pártfőtitkárral pedig a Novaja Gazeta tulajdonosa is – védekezés helyett azonban a megelőző csapás mellett döntött: székéből felállva egy pillanatra a stúdióközönség felé fordult, visszaült, majd váratlanul elsöprő erejű támadást indított Polonszkij ellen. Ez elől nem volt menekvés: a jobb-bal kombináció székkel együtt lerepítette az ingatlan-befektetőt a pódiumról. „Kritikus helyzetben nincs választási lehetőség” – adott magyarázatot később Lebegyev a látványos magánakcióra.

Polonszkij a támadás után azonnal talpra állt, és bár a bekapott ütések láthatóan nem szédítették meg, a nadrágja szétrepedt és karját is megvágta. Emiatt állítólag most pert fontolgat Lebegyev ellen, de ami a száját illeti, azt korábban sem tudta tartani: „Akinek nincs egymilliárdja, az mehet a pokolba” – beszélt egyszer hitvallásáról, a sors pedig, úgy tűnik, meghallgatta szavát: amíg az általa vezetett Mirax Csoport működése csúcspontján, 2008-ban még 1,2 milliárdot ért, a pénzügyi válság nyomán ennek már csak a töredékére értékelik.

A gazdag oroszok listáján 3,1 milliárd dollárral 40. Lebegyev és a 200 milliót birtokló Polonszkij (415.) összecsapását – és a vitát – ma tűzi műsorára az NTV.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.