Letartóztattak három tucat ETA-szimpatizánst

A spanyol rendőrség kedden őrizetbe vette egy olyan baszk ifjúsági szervezet 36 feltételezett tagját, amelyet azért tiltottak be, mert kapcsolatban állt a Baszk Haza és Szabadság (ETA) spanyolországi szakadár terrorszervezettel.

A hatóságok tájékoztatása szerint az akciót Baszkföld északi részén és Navarra régióban hajtották végre. Az őrizetbe vetteket azzal gyanúsítják, hogy megpróbáltak új radikális csoportot alapítani, hogy támogassák az ETA-t. A hatóságok azt feltételezik, hogy a 2007-ben betiltott Segi ifjúsági szervezet tagjai voltak.

Az ETA több mint 825 embert gyilkolt meg a független baszk állam megteremtése érdekében indított harca során Spanyolország északi és Franciaország délnyugati részén. A betiltott szervezet fiatal támogatói gyakran támadnak meg és dúlnak fel kormányzati épületeket és pártirodákat.

A spanyol rendőrség letartóztat Vitoria városban egy férfit, aki a feltételezések szerint egy olyan baszk ifjúsági szervezet tagja
Vitoria, 2009. november 24. A spanyol rendőrség letartóztat 2009. november 24-én Vitoria városban egy férfit, aki a feltételezések szerint egy olyan baszk ifjúsági szervezet tagja, amelyet azért tiltottak be, mert kapcsolatban állt a Baszk Haza és Szabadság (ETA) spanyolországi szakadár terrorszervezettel. (MTI/EPA/JUAN HERRERO)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.