Letartóztattak egy CIA-ügynököt Moszkvában

Oroszországban őrizetbe vettek egy amerikai állampolgárt, aki állítólag az orosz titkosszolgálat egyik munkatársát próbálta meg rávenni, hogy dolgozzon a CIA-nek - közölte az orosz szövetségi biztonsági szolgálat (FSZB).

A férfi az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségén munkatársa volt, és állítólag a Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) is dolgozott.

Az FSZB szóvivője elmondta, hogy Ryan Fogle, a nagykövetség harmadtitkára nagy mennyiségű pénzt és instrukciókat próbált átadni a kiszemelt orosz titkosszolgálati tisztnek. Fogle-nél „speciális technikai felszerelést” és olyan eszközöket is találtak, amelyekkel „meg lehet változtatni egy ember kinézetét.” A férfit már át is adták az amerikaiaknak, kiutasítják az országból.

Az incidens Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolatát tekintve nem jött éppen jókor, a két ország ugyanis a bostoni maraton befutójánál történt merénylet után arról határozott, hogy jobban összehangolja titkosszolgálati tevékenységét. Ráadásul múlt héten egyeztek meg abban, hogy kezdeményeznek egy nemzetközi konferenciát Szíria ügyében – írja a Reuters.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.