Leszbikus pár mellett lett keresztanya az argentin elnök

Cristina Fernández de Kirchner a szertartásra nem ment el, de a felkérést szívesen vállalta.
Egy leszbikus pár kislányának, Umma Azulnak a keresztanyja lett vasárnap Cristina Fernández de Kirchner argentin elnök. Kirchner a cordóbai szertartásra nem ment el, de az egyik képviselőjét elküldte maga helyett, de a felkérést állítólag szívesen vállalta.

Már csak azért is, mert régóta küzd a melegek egyenjogúságáért. 2010-ben Argentína nagyrészt Kirchner miatt lett az első ország Dél-Amerikában, ahol legalizálták a melegházasságot.

A leszbikus évtized: transparens a tavalyi Buenos Aires-i melegfelvonuláson Kirchnerrel és Dilma Rousseff brazil elnökkel
A leszbikus évtized: transparens a tavalyi Buenos Aires-i melegfelvonuláson Kirchnerrel és Dilma Rousseff brazil elnökkel
Enrique Marcarian / Reuters

A leszbikus pár – Karina Villaroel és Soledad Ortiz – hálából, a Facebookon kérte fel a keresztanyaságra a kétgyerekes Kirchnert. Kislányuk január 27-én született meg.

Argentínában az állam és az egyház viszonya meglehetősen feszült a melegházasság miatt. Bár Ferenc pápa – aki polgári nevén, Jorge Mario Bergoglióként korábban Buenos Aires-i érsek volt – a katolikus egyház ismert álláspontjához képest toleráns hangot üt meg a melegekkel szemben, és szerinte minden gyereket meg lehet keresztelni, a jelenlegi Buenos Aires-i érsek, Mario Aurelio Poli többször is felszólalt a melegházasság ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.