Leszállás közben gyulladt ki a gép

Felborult és kigyulladt egy szovjet gyártmányú utasszállító repülőgép Kirgizisztán déli részén. A balesetben 31-en sérültek meg.

A Tu-134-es repülőgép a fővárosból, Biskekből indult, és sűrű ködben próbált leszállni Os városának repülőterén - mondta el a sajtónak Iljasz Egemberdijev, az üzemeltető légitársaság szóvivője, írja a hirado.hu.

A gépben maradt 82 utast és hat fős személyzetet sikerült gyorsan kimenekíteni, a tüzet pedig eloltották. A harmincegy sérült közül csak tizenhét került kórházba. A baleset okát egyelőre még nem tudják. Az ország miniszterelnöke és egy csoport vezető tisztségviselő Osba utazott volna vizsgálatot folytatni, de a sűrű köd és az erős szél miatt kénytelenek voltak elhalasztani az utat.

A hatvanas évektől fogva az ikerhajtóműves Tu-134-esek és Tu-154-esek alkották a szovjet utasszállítás gerincét, a térségben pedig ma is több légitársaság alkalmazza őket. Oroszországban és a szovjet utódállamokban ráadásul meglehetősen rosszak a légi közlekedés feltételei a spórolós magatartás, az elöregedő gépek, a gyenge kormányzati felügyelet és a pilóták hiányos képzése miatt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.