Lengyelország támogatja a menekültek befogadását

A Népszabadság hétfői száma a Gazeta Wyborczával, a Frankfurter Allgemeine Zeitunggal, a Corriere della Serraval, a Lidové Novinyvel és a Hospodárske Novinyvel egy időben közli a lengyel külügyminiszter, Grzegorz Schetyna cikkét. Ebben kiemeli, hogy Lengyelország kész több menekültet befogadni az Európai Bizottság által javasolt kvótánál. A kvótákról szóló vitát a külügyminiszter egyébként is értelmetlennek látja, mivel azok már aligha aktuálisak és aligha elégségesek.

Egyesült Európaként kell az Uniónak föllépnie, hogy megtegye, amit a szolidaritás és a felelősségvállalás követel, s polgárai biztonságát is garantálja.

Lengyelország nem utasítja el, ellenkezőleg, támogatja a menekültek befogadását. Az elmúlt 20 évben is ezt tette, amikor majdnem 90 ezer Oroszországból érkező csecsen fordult meg Lengyelországban. „Szolidárisak voltunk velük, mert sokszor a saját országunkban tomboló háború és elnyomás elől mi magunk is külföldön leltünk menedékre. Ugyanígy szolidaritással fordulunk azon több ezer ukrán migráns felé is, akik nemcsak a háború elől menekülnek, hanem egy új és jobb élet reményében érkeztek országunkba" - írja a lengyel diplomácia vezetője. A határok védelmét pedig a cikkíró szerint úgy kell megerősíteni, hogy a határok lezárását és a határ menti brutális összeütközéseket el lehessen kerülni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.