Lengyel túszt öltek meg a tálibok

A pakisztáni tálibok megölték a tavaly szeptemberben elrabolt lengyel túszukat. A hadsereg visszavonulását követelték a törzsi területekről. Egy pandzsábi pokolgépes támadásban hét rendőr meghalt.

A pakisztáni tálibok megölték a tavaly szeptemberben elrabolt lengyel túszukat - adta hírül a helyi sajtó.

Piotr Stanczakot, a krakkói Geofizyka társaság alkalmazottját, aki egy helyi olajtársaságnak dolgozott, az észak-pakisztáni Attok járásban támadták meg, a fővárostól, Iszlámábádtól 90 kilométerre nyugatra.

A vallási fanatikus muzulmán tálibok korábban azt követelték, hogy lengyel foglyukért cserébe engedjék szabadon a pakisztáni börtönökben fogva tartott négy társukat, valamint hogy a kormány vonja vissza a hadsereget a pakisztáni törzsi területekről.

Szombat hajnalban pokolgépes támadás ért egy kelet-pakisztáni rendőri ellenőrző pontot a Pandzsáb tartományban lévő Mianvali városában. A támadásban hét rendőr életét vesztette.

Egy helyi tisztviselő elmondta, a napkelte előtt végrehajtott támadást követően a helyiek automatafegyverek sorozatlövéseit is hallották egy országút mentén létesített ellenőrzőpont felől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.