Lendvai: Az Orbán-kormány elfelejti saját történelmét

A hála közismerten nem politikai kategória, és különösen nem az államközi kapcsolatokban - írta Paul Lendvai Ausztria Magyarország nélkül című véleménycikkében, amely a Der Standard osztrák liberális napilap keddi számában jelent meg.

szerző idézi Jacob Viner kanadai közgazdászt, aki szerint a szomszédság nem garancia egyúttal jószomszédi viszonyra és úgy ítéli meg, hogy ez ma Magyarország és Ausztria kapcsolatára is érvényes.

A magyarországi születésű Paul Lendvai emlékeztet arra, hogy Ausztriai számára történelmi tűzkeresztség volt, hogy 1956-ban befogadta a magyarokat, és megjegyzi: Magyarország Ausztria számára minden felmérésben a legkedveltebb szomszéd állam. A szerző szerint senki nem vitatja a Magyarországra nehezedő migrációs nyomást, azonban most a szolidaritásról, a bizalomról, az együttes munkáról és az uniós szabályok tiszteletben tartásáról van szó.

Az Orbán-kormány elfelejti saját történelmét és nem Ausztria megbízható uniós partnereként, hanem kiszámíthatatlanul viselkedik a menekültügy kezelése kapcsán - véli a szerző.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.