Lemondott Szász Jenő

Többek között a Hargita Megyei Tanácban uralkodó „RMDSZ-es diktatúra" miatt Szász Jenő, a romániai Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke lemondott önkormányzati képviselői tisztségéről. Volt választási ellenfele szerint „bátor, férfias” cselekedetet hajtott végre.

Szász Jenő sérelmezte, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) képviselő Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács  elnöke nem az előre meghatározott időpontban hívja  össze a tanács üléseit, így sokszor nem tud azon részt venni.

Szász a Transindex romániai magyar hírportálnak elmondta:  lemondásában az is közrejátszott, hogy a megyei tanácsban az  RMDSZ-es többség „diktatúrája” uralkodik. Az MPP elnöke lemondásának  pozitívumaként azt emelte ki, hogy helyét a  gyimesi csángók képviselője, a szintén MPP-s Csillag Péter foglalja  el.

Borboly Csaba "bátor, férfias" tettnek minősítette Szász  lemondását. Közölte, hogy az MPP elnöke a tavaly júniusi  helyhatósági választások óta tartott 22 tanácsülés közül csak négyen  volt jelen. Borbolynak a 2008-as romániai helyhatósági választáson  Szász volt az ellenfele a megyei tanács elnöki tisztségéért vívott küzdelemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.