Lelőttek egy terroristát Berlinben

Rendőrnőre támadt késsel egy férfi Berlin Spandau kerületében. Az elkövetőt az áldozat társa lelőtte, de a rendőrnő is megsérült. Az iraki férfiról a nap folyamán kiderült, hogy veszélyes terroristaként tartották számon.

A berlini rendőrségre csütörtök reggel, 9 óra 48 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy „őrült szakállas férfi” garázdálkodik Spandau kerületben. Mikor az első rendőrautó megérkezett a Heerst és a Pichelsdorfer utca sarkára, a férfi rátámadt egy rendőrnőre, és a kését hozzá szorítva túszul ejtette.

A férfira az autóból kiszálló másik rendőr, aki csak szeptemberben végezte el a kiképzést, négy lövést adott le. Az egyik golyó a támadót súlyosan megsebesítette, de a rendőrnő is kapott egy lövést vesetájékon. A 44 éves nőt helikopterrel szállították egy katonai kórházba, ahol megműtötték, és már túl van az életveszélyen. A támadó a mentőautóban halt meg – írja a Bild.

A reggeli híradások még csak a késes támadóról és a lövöldözésről számoltak be, de a nap folyamán kiderült, hogy az elkövető egy ismert, veszélyes terrorista. A 41 éves iraki állampolgár, Rafik Y. a bulvárlap információi szerint az Al-Kaida tagja volt.

A német ügyészség később megerősítette, hogy a férfit külföldi terrorszervezetben való részvételért 2008-ban nyolcéves börtönbüntetésre ítélték Stuttgartban. Rafik Y. 2013-ban szabadult a börtönből, de azóta is többször összetűzésbe keveredett a törvénnyel.

A férfi 2004-ben vérfürdőt akart rendezni Berlinben az iraki miniszterelnök látogatásakor, de nem sokkal a tervezett merénylet előtt letartóztatták. Távollétében Irakban halálra ítélték, ezért miután szabadult a börtönből, nem deportálhatták. A férfi lábára nyomkövető is volt erősítve, amelyet reggel eltávolított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.