Lelőttek egy palesztin késelőt

Az izraeli katonák agyonlőttek egy határőr katonát megkéselő palesztin merénylőt szombat reggel Hebronban - jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
Hebronban, a zsidók és muzulmánok számára egyaránt szent helyként tisztelt Pátriarkák Sírja közelében, egy ellenőrző pontnál őrködő izraeli biztonsági egység tagjai gyanúsnak véltek egy palesztin fiatalt, és megpróbálták igazoltatni.

Az Ynet, a Jediót Ahronót honlapja szerint a tizenhét éves hebroni palesztin fiú ekkor bemutatta személyi igazolványát majd kést rántott és fején könnyebben megsebesítette az egyik katonát, mire egy mellette álló másik izraeli fegyveres lelőtte. A palesztin fiatal életét vesztette, a sebesült katonát könnyebb sérülésekkel egy jeruzsálemi kórházba szállították.

Izraelben és a palesztin területeken tavaly október óta szinte mindennapossá váltak az izraeliek elleni késeléses, gázolásos és lőfegyveres merényletek, valamint az összetűzések a palesztinok és az izraeli rendfenntartók között. A hatodik hónapja tartó erőszakhullámban eddig huszonnyolc izraeli, valamint két amerikai turista vesztette életét, a másik oldalon pedig száznyolcvanhat palesztin halt meg. Izrael szerint a palesztinok túlnyomó többségét merényletek elkövetése vagy megkísérlése közben lőtték le, a többiek pedig a biztonsági erőkkel történt összecsapásokban haltak meg.

Jeruzsálem szerint a palesztin vezetők és a média uszítása a felelős a támadásokért, a palesztinok szerint pedig a majdnem öt évtizedes megszállás miatt érzett elkeseredettség gerjeszti az erőszakhullámot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.