Lelőttek egy fegyverest a Fehér Ház előtt

A titkosszolgálat egyik embere lőtte le a férfit, aki többszöri felszólításra sem volt hajlandó megállni és eldobni a nála lévő fegyvert - jelentették az amerikai hatóságok.

A rendőrség az ABC News-nak arról számolt be, hogy egy férfi az épülethez közeli ellenőrzőpontnál fegyvert rántott - írja a BBC.

"A titkosszolgálat tisztje többször felszólította az illetőt, hogy álljon meg és dobja el a fegyvert" - áll az esetről szóló részletes titkosszolgálati beszámolóban. "Amikor az illető nem működött együtt és nem tett eleget a felszólításoknak, a titkosszolgálat tisztje leadott egy lövést."

A lövés a hasán találta el a férfit, akit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A pénteki eset után a Fehér Házat egy időre lezárták. Az elnök nem volt veszélyben, az eset idején Barack Obama ugyanis Marylandben golfozott. Az épületben tartózkodó alelnököt, Joe Bident pedig egy biztonságos helyiségbe vitték.

"Az előzetes nyomozás alapján az esetnek nincs köze a terrorizmushoz" - írja a jelentés.

A Fehér Házban az elmúlt években több hasonló eset is történt, ami felvetette változtatások szükségességét a biztonsági procedúrában.

Áprilisban a Fehér Ház kerítésén próbált meg átmászni egy behatoló, akit szintén a titkosszolgálat fogott el. 2014-ban egy iraki veterán, Omar Gonzalez ugrott át a kerítésen és szaladt be az épületbe egy késsel a kezében. Ugyanebben az évben egy totyogós is átpréselte magát a kerítés rácsai közt, őt a pázsiton kapták el.

2013-ban egy késekkel és lőszerekkel megpakolt dzsipet próbált meg egy férfi az egyik biztonsági kapuba vezetni. 2011-ben Oscar Ortega-Hernandez rálőtt a Fehér Házra. Barack Obama elnök, illetve személyzetének tagja elleni merényletkísérlet miatt emeltek ellene vádat. A rendőrségi beszámolók szerint Ortega-Hernandez úgy hitte, Isten azzal a személyes küldetéssel bízta meg, hogy támadja meg a Fehér Házat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.