Lelőtték a gyerekeket savazó merénylőt

Egy öttagú családot szállító autóba a nyitott ablakon keresztül öntött savat egy palesztin férfi, majd gyalogosokra támadt. Most szabadulhatott izraeli fogságból.
Savat öntött hét izraelire Jeruzsálemtől délre egy autóúton egy palesztin merénylő, akit később egy fegyveres meglőtt - közölte az izraeli közszolgálati rádió péntek délután.

Két jeruzsálemi kórházban ápolják a savas támadás hét könnyebben sebesült izraeli áldozatát, köztük három tízévesnél fiatalabb kislányt. Kórházban van a megsérült palesztin merénylő is: sérülése nem életveszélyes.

A támadó a Jeruzsálemből a Bétár Ilit nevű ultraortodox telepesvárosba vezető út mentén egy útellenőrző pontnál öntött savat egy öttagú családot szállító autóba a nyitott ablakon keresztül. Ezután gyalogosokat próbált leszúrni egy csavarhúzóval. Ekkor egy fegyveres lábon lőtte. Az akció végrehajtója egy negyvenöt éves férfi. A Hamász bejelentése szerint a támadó izraeli fogságból szabadult egykori rab.

Izraelben és a Palesztin Hatóság területén eddig igen ritkán fordultak elő savval végrehajtott támadások. Az elmúlt hónapban tizenegy izraeli esett másféle palesztin terrortámadások áldozatául, főleg Jeruzsálemben.

A pénteki muzulmán ima után számos helyen voltak zavargások Ciszjordániában. Jeruzsálemtől északra, Kalandiánál a palesztinok három sebesültről számoltak be, Hebronban pedig egy kődobálás miatt könnyebben megsebesült egy izraeli katona.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.