Lelőtt medvebocs Obama-plakátokba tekerve

Lelőtt medvebocsot találtak egy Észak-Karolinai egyetem bejáratánál, az állat fejét Obama-plakátokba burkolták - közölte a helyi rendőrség.

A 34 kilogrammos medvét hétfőn találták meg egy campus bejáratánál; az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltjét, az afro-amerikai Barack Obamát reklámozó plakátokat tűzőgéppel fogták össze és helyezték az állat fejére.

"Valaki nyilvánvalóan a választásokra akarja irányítani a figyelmet" - mondta Tom Johnson, az egyetemi rendőrség főnöke. A rendőrség és állatvédő hatóságok közös nyomozásba kezdtek az ügy felderítésére.

"Nem akarunk találgatásokba bocsátkozni az elkövetők szándékait illetően, sem azzal kapcsolatban, kik tehették ezt" - nyilatkozott Leila Tvedt, az egyetem szóvivője. Észak-Karolinában a múlt héten vette kezdetét a medvevadászati szezon.

Barack Obama az első olyan fekete bőrű politikus az Egyesült Államokban, aki valamelyik nagy párt jelöltjeként indul az elnökválasztáson. Az illinois-i szenátor a szeptember közepe óta tartó bankválságnak is "köszönhetően" folyamatosan nagyobb támogatottságot élvez, mint a republikánus John McCain, akiről Obama és a Demokrata Párt sikerrel állítja, hogy elnöksége lényegében George Bush elnök újabb kiadását jelentené.

Egyes amerikai megfigyelők érintőlegesen már írtak az egyik legnagyobb tabunak számító témáról: esetleg merényletet követhetnek el Obama ellen, aki az első afro-amerikai elnök lehet. A szenátor a kampány elején azzal hárította el az aggodalmakat, hogy övé a világ egyik legbiztosabb személyi védelme. Az utóbbi hetekben viszont többen felhívták a figyelmet arra, hogy John McCain kampányrendezvényein aggasztóan szélsőséges megnyilvánulások fordulnak elő, amelyektől az arizonai szenátor nem határolódik el.

A CNN hírtelevízió a hét végén felhívta a figyelmet arra, hogy a McCain-kampány negatív üzenetei több államban célt értek. A tévé képsorokat mutatott olyan gyűlésekről, amelyek fehér részvevői azt kiabálták, hogy Obama szocialista és terroristákkal barátkozik. Egy olyan útmenti házról is felvétel készült, amelynek kertjében egy fára felakasztott bábu lógott, rajta egy fejjel lefelé fordított Obama-plakáttal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.