Lelép az amerikai liberális média ikonja

Távozik a Huffington Post főszerkesztői székéből a portál alapítója. Arianna Huffington tizenegy év alatt az amerikai liberálisok egyik legfontosabb hírportálját építette fel.
Arianna Huffington tizenegy év után lemond az általa alapított Huffington Post főszerkesztői posztjáról – jelentette a BBC.

"Azt gondoltam, hogy a HuffPost lesz az utolsó munkám. De úgy döntöttem, azért lépek le, hogy az új vállalkozásomat irányítsam, amelynek Thrive Global a neve" - mondta Ariana Huffington. Az új projekt a munkahelyi kiégéssel venné fel a harcot.

A most 66 éves médiaszemélyiség 2005-ben alapította a Huffington Postot, amelynek elsődleges célja az volt, hogy összegyűjtse a baloldali-liberális hírforrások írásait és ezzel ellensúlyozza a hasonló, de konzervatív hírgyűjtőket.

Az eleinte ingyen dolgozó bloggerekre támaszkodó weboldal hamar kinőtte magát, mára már saját szerkesztőséggel működik, és az amerikai médiapiac meghatározó szereplője lett. A magazint 2011-ben vette meg az AOL 315 millió dollárért. A cég elnökének és főszerkesztőnek Arianna Huffingtont nevezték ki. "Az elmúlt 11 év minden várakozásomat felülmúlta" - mondta az alapító.

Arianna Huffington egyébként jó darabig a republikánusok táborát erősítette. A Görögországból származó nő 1986-ban ment hozzá a texasi olajmilliárdos Michael Huffingtonhoz. Jelentős szerepet vállalt a férfi 1992-es kampányában és bejutásában a képviselőházba. Két évvel később (sikertelen) szenátusi kampányát is segítette.

Ám Arianna ekkor már saját jogán is nevet szerzett a republikánus elitben. 1996-ban viszont elvált, otthagyta a pártot és elindult afelé, hogy létrehozza az amerikai baloldal egyik legjelentősebb hírportálját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.